Graham Roberts (The New York Times): “AR is niet alleen voor dancing hotdogs”

Graham Roberts is ‘director of immersive storytelling’ bij The New York Times. Hij experimenteert met augmented reality voor grote verhalen. Ja, hij voelt druk. En ja, hij is bang voor een miskleun: iedereen kijkt naar de Times. ‘AR is zo nieuw, het is zoals de muis in 1984. Mensen weten nog niet wat ze ermee moeten.’

“AR geeft mogelijkheden om menselijke interacties in je verhaal te verwerken via echte bewegingen. Om een voorwerp dichtbij te zien, moet je er naartoe lopen. Om de achterkant te zien, loop je er omheen.

In het AR-verhaal over Syrië plaatsen we de lezer in de rol van onderzoeker. Je maakt zelf het verhaal, simpelweg door er doorheen te lopen. En terwijl je kijkt en beweegt zijn er elementen met informatie die oplichten, verschillende zaken worden onthuld. Jouw bewegingen staan bovendien in relatie met voorwerpen in werkelijke grootte. Je kunt intuïtief je eigen impulsen volgen binnen die scene. Dit maakt dat je veel beter de situatie begrijpt en bewijst hoe krachtig de technologie is.

Het Syrië-project bewijst ook dat je AR voor serieuze onderwerpen en hard nieuws kunt gebruiken, niet alleen voor dancing hotdogs.”

Lees het volledige interview met Graham Roberts in het nieuwe Campus-magazine dat je begin november op je redactie vindt. Op 9 november nodigen we Graham Roberts van The New York Times samen met Greg Manifold van The Washington Post uit bij de Campus voor een sessie over designing voor online. Wil je erbij zijn? Meld je dan hier aan.

Graham Roberts is ook te gast op het jaarlijkse event van de Smart News Design van 7 tot en met 9 november in Amsterdam. Centraal staat de vraag hoe je efficiënter, slimmer en beter kunt werken en vormgeven in een redactieomgeving. Sprekers zijn onder andere Greg Manifold van The Washington Post, Alan Smith van de Financial Times en Sarah Slobin van Thomson Reuters. Interesse? Meer info: https://ams.snd.org.

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2018 Campus De Persgroep