Deze verhalen vielen ons op in maart

Elke maand delen we drie verhalen die ons bij de Campus opvielen. Dit kunnen grote crossmediale producties zijn, maar ook mooie koppen, illustraties of video’s. Deze maand: De Volkskrant, De Stentor en De Morgen.

Heb je een tip of heb je zelf een bijzonder verhaal gemaakt en wil je dit graag delen met andere mediamakers binnen De Persgroep? Mail jouw tip naar campus@persgroep.com.

VDit is een mooi voorbeeld van hoe verhelderend een pagina in de Editie kan zijn. De Editie is de digitale krant op de tablet van de Volkskrant en wordt binnenkort ook in gebruik genomen door Het Parool, De Morgen en Trouw. Op deze pagina van 20 maart zie je in een oogopslag waarom het Ethiopische vliegtuig is neergestort. Hierbij is slim gebruik gemaakt van animatie en tekst. Lees hier het bijbehorende artikel op volkskrant.nl.

In dit artikel op destentor.nl versterken kop en beeld elkaar enorm. Zonder de foto zou je misschien wel je schouders opgehaald hebben en verder hebben geklikt, maar met de foto erbij trekt het artikel snel de aandacht en vertellen ze samen een verhaal.

De Morgen had hier kunnen kiezen voor een zakelijke en feitelijke kop, met daarin de grote winnaar van de Acadamy Awards. Maar de redactie koos ervoor om op een speelse manier het probleem van de prijsuitreiking dit jaar uit te lichten.

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2018 Campus De Persgroep