Deze koppen vielen ons op in april

Elke maand delen we drie verhalen die ons bij de Campus opvielen. Dit kunnen grote producties zijn, maar ook mooie koppen, illustraties of video’s. Deze maand: HLN, Het Parool en Trouw.

Heb je een mooie kop of een bijzonder verhaal gezien of heb je er zelf een gemaakt en wil je dit graag delen met andere mediamakers? Mail jouw tip naar campus@persgroep.com.

Ik moest kloppen want de bel doet het niet… Wie wel eens Samson & Gert heeft gekeken leest deze kop waarschijnlijk met een glimlach op het gezicht. De redactie van Het Laatste Nieuws koos een zeer herkenbaar detail voor de kop van dit interview, en dat werkt. Lees het artikel hier.

Dat vraagkoppen werken, bewijst deze kop van de opiniepagina van Het Parool. Het zet je aan het denken en de vraag hoeft hier niet eens beantwoord te worden. Het woord ‘al’ geeft direct een waardeoordeel mee, die in het opiniestuk terugkomt en bezorgschaamte is een prachtig gevonden woord. Een zoekopdracht in ons archief laat zien dat Het Parool dit als eerst opvoerde. Lees hier het artikel op parool.nl.

Niet alleen verwoordt deze kop van Trouw exact het probleem waar dierentuinen mee worstelen zonder dat er extra uitleg nodig is, het ‘het is ook nooit goed’-gevoel dat de kop oproept, past precies bij het onderwerp. Lees het artikel hier.

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2018 Campus De Persgroep