FAQ

Campus De Persgroep is de binnenhuisuniversiteit van De Persgroep waar mediamakers zich verdiepen in hun vak. We streven naar hoogwaardige programma’s gericht op inspiratie, kennis en vaardigheden. Bekijk een volledig overzicht van onze programma’s.

Ga naar Mijn Campus en kies voor ‘log automatisch in’ als je bent geconnecteerd met het Persgroep-netwerk op je werkplek of thuis via een VPN/token-verbinding. Werk je voor Medialaan of De Tijd, dan heb je van ons een gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen om in te loggen op Mijn Campus.

Bij elk programma staat een aanmeldknop. Let op: voor sommige programma’s zijn er meerdere data en locaties waar je uit kan kiezen. Je kunt je het hele jaar door aanmelden voor programma’s in de toekomst. Let ook goed op de aanmeldingsdeadline van een programma, zodat je niet te laat bent.

Je mag je voor zoveel programma’s aanmelden als je wilt. We raden je wel aan om gerichte keuzes te maken en goed te kijken of een programma aansluit bij jouw wensen en je profiel. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus de kans dat je meerdere programma’s kan volgen in één jaar is helaas klein. De juiste keuzes maken is belangrijk.

De Campus verzamelt alle aanmeldingen en bespreekt deze met je hoofdredactie. Je hoofdredactie beslist of je wel of niet geselecteerd wordt. Je selectie hangt af van je profiel, je motivatie om het programma te volgen en het aantal plaatsen beschikbaar voor jouw titel.

Na je aanmelding krijg je een aanmeldbevestiging. Hierin kun je lezen wanneer je bericht krijgt of je wel of niet bent geselecteerd. Om de paar maanden bekijkt de hoofdredactie alle aanmeldingen voor de daarop volgende maanden. Wanneer je bent geselecteerd, krijg je van ons een bevestiging met een save the date. Wanneer je niet bent geselecteerd of op de wachtlijst staat, krijg je van ons ook bericht.

Soms wel. De aard van deze voorbereiding kan verschillen. Of en hoe je je moet voorbereiden staat in de praktische mail die je een maand voorafgaand aan het programma van ons krijgt. In het geval van voorbereiding: dit is niet facultatief. Onvoorbereid naar het programma komen is geen optie. In enkele gevallen moet je ook iets meenemen naar een programma, bijvoorbeeld je laptop. Vergeet in dat geval je oplader en je muis niet.

We mailen je een maand tevoren de precieze locatie. We proberen elke locatie af te stemmen op het programma in kwestie. Meestal gaan we voor we locaties binnen De Persgroep. Maar het kan ook zijn dat we je op een bijzondere plek buitenshuis uitnodigen.

We ontvangen je zeker met een drankje, koffie en thee. Bij een dagprogramma serveren we een lichte lunch. Honger zal je niet lijden! Uitzonderlijk voorzien we een slaapplaats, maar over het algemeen zijn overnachtingen voor eigen rekening.

Dit is helaas niet mogelijk. We verwachten dat je het gehele programma volgt. Mocht je wel ingeschreven staan, maar niet op alle dagen kunnen, dan vragen we je contact op te nemen met campus@persgroep.com.

Als je ingeschreven bent is het niet meer mogelijk om je af te melden, tenzij je uiteraard een goede reden hebt. We raden je aan om tijdig de datum in je agenda te noteren en er voor te zorgen dat er rekening gehouden wordt met je afwezigheid in het dienstrooster. Mocht je echt niet kunnen, stuur je afmelding en reden van afmelding naar campus@persgroep.com met je leidinggevende in cc. Meld je tijdig af, zodat we je plek nog aan iemand op de wachtlijst kunnen geven.

Nee, wij willen graag een veilige leeromgeving creëren. Alles wat gezegd en gedaan wordt binnen een programma blijft vertrouwelijk en binnen de groep.

Zeker. We rekenen er zelfs op. Na afloop van elk programma vragen we om feedback. Daar kan de Campus alleen maar beter van worden.

Op onze website en via onze nieuwsbrieven vind je het laatste nieuws over al onze programma’s en inspiratiesessies. Uiteraard zijn we ook op social media te vinden. Volg ons op Twitter, Facebook en LinkedIn.

 

 • Agenda

  • Campus ontmoet Javier Errea

   13 juni 2018
   14:00 - 16:00

   Javier Errea is grafisch ontwerper voor diverse nieuwsmedia in Spanje en daarbuiten. Javier is zoals hij zelf zegt een getransformeerde journalist. Hij begon als verslaggever en redacteur voordat hij ging ontwerpen met zijn eigen bureau. Zelf denkt hij dat hij daardoor zo goed de link kan leggen tussen journalistiek en desgin. Met zijn studio ontwerpt hij infographics, websites, covers,… We...   Lees meer

  • Campus ontmoet Frits de Lange en Lodewijk Dros

   18 juni 2018
   14:00 - 16:00

   Wat is de toegevoegde waarde op een redactie van mensen als ze ouder zijn? Wat zijn de kwaliteiten van 55-plussers waaraan de Persgroep grote behoefte heeft? Sinds een jaar of tien vraagt Frits de Lange, hoogleraar Ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit, zich in zijn onderzoek af wat een goede oude dag betekent. Frits gaat dieper in op levensloop, levensfases...   Lees meer

© 2018 Campus De Persgroep