Interviewen rond gevoelige onderwerpen

Pijler
Interviewen
Duur
2 uur
Sprekers
Tonny van der Mee & Jeroen Schmale

Persoonlijk leed van de ‘gewone man’ staat vaak voor iets groters: voor verdriet dat ons allemaal kan overkomen. Hoe gevoelig sommige onderwerpen ook zijn; hoe ga je om met je gêne om mensen daarop aan te spreken? Hoe kun je voorzichtig en tegelijk doortastend zijn in je vragen? Hoe win je vertrouwen, hoe zorg je dat je dat vertrouwen niet beschaamt en hoe vertel je het echte verhaal?

VOOR WIE?
Voor journalisten die in de regio regelmatig stuiten op kleine verhalen met grote betekenis voor de lezer. Sessie van 2 uur voor 25 deelnemers.

Over het programma
Aan de hand van een concrete casus vertellen Jeroen Schmale en Tonny van der Mee over hun werkwijze bij het benaderen van mensen die slachtoffer zijn van verdrietige omstandigheden. Casus is de vliegramp met MH17 in Nederland en hoe de journalisten van het AD de verhalen van slachtoffers hebben opgetekend.


Meld je gelijk aan* Alleen voor Persgroep-journalisten

Over de trainers
Tonny van der Mee werd geboren in ’t Gooi, maar woont sinds zijn puberteit in het rauwe Rotterdam. Zijn journalistieke wieg staat bij het Rotterdams Dagblad. Inmiddels is hij al jaren verslaggever op de nieuwsdienst van het AD, waar hij vaak schrijft over klein en groot menselijk leed.

Jeroen Schmale volgde het wielrennen voor AD Sportwereld en merkte dat in elke coureur een bijzonder verhaal zit. Als algemeen verslaggever weet hij ook dat elk mens een prikkelend verhaal met zich meedraagt. Hij laat het ze graag vertellen en schrijft het nog liever op in het AD en de regiotitels.

Documenten (optioneel):

© 2018 Campus De Persgroep