Hoe je geld verdient met podcasts

Pijler
Beeld - Audio
Duur
1 x halve dag

Het aantal podcasts binnen de merken van de Persgroep blijft groeien. QMusic is succesvol met ‘De 10 meest gegoogelde vragen over…’, de Volkskrant is herkenbaar met ‘Het Volkskrantgeluid’, en bij Trouw leggen ze wekelijks ‘De Roomse Loper’ uit. Prachtig natuurlijk, maar verdienen ze daar ook al iets mee? Want een veelgestelde vraag is: waarom zou je als merk inzetten op een podcast? Welke kansen bieden ze voor jouw redactie? Hoe bereik je effectief jouw doelgroep? En als je ze bereikt, wat levert het op als het niet meteen financieel succes is?

VOOR WIE?
Voor alle mediamakers die zich afvragen welke mogelijkheden er zijn om als redactie of merk geld te verdienen met podcasts. Programma van een halve dag voor 30 deelnemers.

WAT GA JE DOEN
In deze sessie delen vier podcastkenners hun inzichten over de zin en onzin van podcasts maken voor jouw redactie. Je hoort waar ze staan, welke successen ze boeken en vooral wat ze onderweg hebben geleerd.


Meld je gelijk aan.* Alleen voor Persgroep journalisten

TRAINERS
Jaap van Zessen is chef digitaal van het AD en overziet de podcasts die bij hen gemaakt worden. Verder neemt hij ook deel aan het fellowship over audio van de Persgroep Nederland.
Jørgen Ramskov leidt de Deense radiozender Radio24syv. Zij zijn onderdeel van Berlingske Media en dus ook van de Persgroep. Radio24syv brengt tientallen podcasts uit en heeft hier ook een werkend businessmodel.
Steve Van den Audenaerde onderzoekt bij Qmusic en Joe welke nieuwe businessmodellen en markten mogelijk zijn voor radio en audio. Zijn collega Alain Claes ontwikkelt voor deze zenders nieuwe online toepassingen en zoekt altijd naar vernieuwing.

Documenten (optioneel):

© 2018 Campus De Persgroep