Helder redigeren voor eindredacteuren

Pijler
Schrijven
Duur
2 x halve dag
Waar
België & Nederland
Trainer
Elma Drayer

De eindredacteur is de cruciale schakel tussen de journalist en de lezer. De journalist is begrijpelijkerwijs vaak te zeer gericht op de inhoud, om op de stijl en structuur van een tekst te letten. Terwijl helderheid onontbeerlijk is om de lezer te bereiken. Een goede eindredactie biedt uitkomst. Maar hoe pak je dat aan? Hoe trek je in korte tijd een tekst strak? Hoe vang je de aandacht van de lezer? En hoe houd je die vast?

VOOR WIE?
Voor eindredacteuren in print en online. Op verzoek kunnen we dit ook op maat aanbieden op een redactie. Programma van twee halve dagdelen voor 10 deelnemers.

WAT GA JE DOEN
In deze sessies bespreken we aan de hand van praktijkvoorbeelden de valkuilen en veel voorkomende stijl- en structuurfouten. Je krijgt persoonlijke feedback op teksten die je hebt geredigeerd. Daarnaast oefenen we op nieuwe teksten. Uiteraard krijg je tips mee waarmee je in de praktijk direct zelf aan het werk kunt.


Meld je gelijk aan.* Alleen voor Persgroep-journalisten

TRAINER
Elma Drayer, geboren in het Friese Smallingerland, wist op haar 6de al dat ze niets liever wilde dan schrijven. Na haar studie Nederlands werkte ze jarenlang bij Vrij Nederland en bij Trouw. Tegenwoordig is ze columnist en recensent bij de Volkskrant – en nog veel meer.

Documenten (optioneel):

© 2018 Campus De Persgroep