Hackaton – een nieuw interactief verhaal bouwen

Pijler
Creativiteit
Duur
2 dagen
Waar
Nederland

De ontwikkelingen in online journalistiek bieden steeds geavanceerdere vormen om verhalen te vertellen die het publiek gelijk betrekken bij een onderwerp. Er is daardoor veel ruimte om te experimenteren met al die verschillende vormen. Sommige beginnen uit te kristalliseren, andere vormen staan nog in de kinderschoenen. Wat zijn de nieuwste vormen in storytelling online? Wat zijn sleutelelementen die niet enkel franje zijn, maar journalistiek verschil maken voor het vertellen van een verhaal? Hoe kun je op jouw redactie een multidisciplinair team inrichten dat nieuwe ideeën en verhalen bedenkt voor online?

VOOR WIE?
Voor mediamakers die vertrouwd zijn met online vertelvormen en blijvend willen experimenteren. Dit programma is op uitnodiging van de hoofdredactie. Wie interesse heeft, kan dat bij hen kenbaar maken. Programma van 2 dagen voor 6 teams van drie personen. Er wordt verwacht dat je alle dagen aanwezig bent.

WAT GA JE DOEN
Onder begeleiding van Hackastory werk je in een team twee dagen lang aan één interactief verhaal. Per redactie kan er één multidisciplinair team deelnemen. Dat team bestaat uit een journalist, een online redacteur en een vormgever. De Campus zorgt ervoor dat elk team wordt bijgestaan door een developer. Zodra alle teams bekend zijn, zal er vooraf ook al met hen gebrainstormd worden over mogelijke onderwerpen. Het doel is uiteraard om tot een aanzet te komen voor een volwaardige publicatie.


Sorry, je kan je niet meer aanmelden* Alleen voor Persgroep-journalisten

TRAINER
Hackastory is een Nederlands innovatiebureau, gespecialiseerd in vernieuwende journalistiek. Via hackathons op redacties over de hele wereld laten zij journalisten experimenteren met nieuwe vertelvormen aangepast aan de nieuwste wensen van ons publiek.

Documenten (optioneel):

© 2018 Campus De Persgroep