Google News Innovation Frame

Pijler
Kruisbestuiving
Duur
4 opeenvolgende volledige dagen

Google bestaat alweer twintig jaar en weet telkens weer innovaties binnen zijn organisatie door te voeren. Sinds een aantal jaar steunen ze journalistieke projecten en werken ze samen met mediaorganisaties om bijvoorbeeld verhalen beter te ontsluiten. Daarnaast is Google vanuit het News Lab het ‘News Innovation Frame’-programma gestart. Hierbij proberen ze de innovatieve cultuur die hen vooruithelpt ook uit te dragen op nieuwsredacties. Dit voorjaar gaat de Campus samenwerken met Google om de pioniersgeest aan te wakkeren en te zoeken naar kleine (en/of grote) innovaties die op korte termijn verschil kunnen maken voor het werk van de journalist of het gebruiksgemak van onze gebruikers.

VOOR WIE?
Voor alle mediamakers die graag willen meewerken aan een design sprint van Google. Let op, als je deelneemt aan deze sessie ben je vier dagen niet beschikbaar voor je redactie. Afzeggen na selectie is geen optie. We proberen in overleg met Google een heterogeen team samen te stellen van redacteuren, programmeurs en collega’s van marketing en/of sales. Er zijn weinig plekken beschikbaar, dus een motivatie waarom je wil deelnemen, helpt bij de selectie. Bij genoeg animo kunnen we een tweede sessie organiseren.

WAT GA JE DOEN
We zoeken journalisten die het leuk en uitdagend vinden om vier dagen opgesloten te worden met een multidisciplinair team van 6 tot 12 personen. Je gaat samen met collega’s van IT, marketing of sales werken aan een idee waarvan de leiding in de Persgroep denkt dat het op korte termijn een praktische toevoeging kan zijn voor de journalistiek. We zoeken mensen met een open geest die het geweldig zouden vinden om zich even aan de frontlinies van de journalistieke vooruitgang te begeven. Google zal deze ‘design sprint’ begeleiden en proberen daadwerkelijk samen tot een werkbaar product te komen. Het Google-team geeft ook begeleiding in de verdere fases van deze innovatie. We proberen verschillende innovaties te bedenken met het team, en die ook uiteindelijk in dezelfde week te toetsen met eindgebruikers.


Aanmelden voor dit programma kan via campus@persgroep.com bijgestaan van een motivatie* Alleen voor Persgroep medewerkers

TRAINER
Laurens Vreekamp is Google News Lab Teaching Fellow voor Nederland, België en Scandinavië. Hij werkte als researcher, designer en docent voor onder meer RTL Nieuws, Nu.nl, FD, MindShakes, Het Parool en de KRO. Verder was hij tot voor kort research-fellow bij het Journalismlab van Piet Bakker aan de Hogeschool Utrecht en gaf daar lessen in user experience design en journalistiek.

Documenten (optioneel):

© 2018 Campus De Persgroep