Bootcamp imec: van idee naar product

Pijler
Kruisbestuiving
Duur
4 x hele dag

De start-up mentaliteit spreekt bij veel makers tot de verbeelding. Ideeën verzinnen gericht op praktische oplossingen, is er iets mooiers? Kennisinstelling imec gaat voor de Campus en Medialaan-De Persgroep een ‘challenge’ begeleiden van idee naar product. Wil jij weten wat een bootcamp is, en hoe zo’n proces werkt? Wil je graag werken in een multidisciplinair team om een kleine media- of journalistieke innovatie te co-creëren? En heb je zin om dat idee na de ontwikkelfase verder te ontwikkelen naar een echte toepassing voor het bedrijf? Geef je op via campus@persgroep.nl.

VOOR WIE?
Voor alle mediamakers die graag een uitdaging aangaan en in een klein en wendbaar team probleemoplossend durven samenwerken van idee naar product. Dit programma staat in principe voor iedereen open. Geef je op en schrijf een motivatie. Er zijn weinig plekken, dus we zullen zelf selecteren om acht groepen te krijgen van 5 tot 6 deelnemers. Let op, dit is een programma van vier opeenvolgende dagen. Zorg dat je zeker weet dat je kunt op onderstaande data.

WAT GA JE DOEN
In deze intensieve vierdaagse werk je samen met collega’s vanuit verschillende disciplines. We brengen deelnemers samen vanuit de journalistieke redacties, IT, sales en marketing, diverse achtergronden en kennis brengen verrassende ideeën samen. In totaal zetten we acht teams in van 5 á 6 deelnemers. Zij selecteren een probleemstelling om aan te werken en gaan de oplossing onder begeleiding van imec vormgeven. Imec heeft een beproefd stappenplan om een behoefte bloot te leggen en dit vervolgens in een concrete oplossing te gieten. Op het einde van dat proces kiest een jury een winnend project dat ook daadwerkelijk verder wordt ontwikkeld.


Aanmelden voor dit programma kan via campus@persgroep.com* Alleen voor Persgroep medewerkers

TRAINER
Dimitri Schuurman is teamleider bij imec. Als communicatiewetenschapper promoveerde hij op het onderwerp ‘living labs’. Hij houdt ervan de praktijk achteraf theoretisch te kaderen, met een voorliefde voor (open) innovatie en (gebruikers) co-creatie.

Documenten (optioneel):

© 2018 Campus De Persgroep