Animaties maken en video’s bewerken in Photoshop

Pijler
Beeld - Audio
Duur
1 dag

Iedereen kent Photoshop van het bewerken van pixels, maar je bewerkt er ook snel en handig video mee. Zo kun je cinemagrammen maken (een stukje video in een stilstaand beeld) of de kleur corrigeren van een videoclip. Bovendien kun je frame-animaties maken: pakkende kleine animaties voor websites, zoals een bewegende infographic. Zeker voor vormgevers met Photoshop-kennis voor beeldbewerking, is animaties maken en bewerken van video in PS sneller toepasbaar dan je weer een nieuw programma eigen te maken.

VOOR WIE?
Voor vormgevers die animaties willen maken en video’s willen bewerken voor online. Programma van 1 dag voor 16 deelnemers.

WAT GA JE DOEN
We bespreken hoe je beknopt kunt schrijven en toch verhalend. Helder schrijven is vaak ook schrijven alsof je praat. Een belangrijk onderwerp zijn de verschillen tussen schrijven voor online en voor papier. We oefenen met teksten, en maken van weerbarstige feiten pakkende verhalen. Ook bespreken we hoe je je nieuwsbericht snel nog controleert op feiten en stijl voor je publiceert.


Meld je gelijk aan.* Alleen voor Persgroep journalisten

TRAINERS
Jan Ris was bioloog en medisch analist, maar vindt het grafische vak nu boeiender. Hij is mede-eigenaar van trainings- en detacheringsbureau First Center en traint grafische technieken in onder andere Photoshop, Illustrator, Muse, Dimension, Animate, Hype, After Effects, QuarkXPress en InDesign.

Documenten (optioneel):

© 2018 Campus De Persgroep