Campus De Persgroep in Video

Naast onze klassieke programma’s is er voor journalisten van De Persgroep ook de mogelijkheid om een aantal van onze programma’s en Rendez-Vous te bekijken in videoformaat.

Campus ontmoet Willem-Albert Bol

In een hectische en snelle wereld lijkt aandacht een steeds schaarser goed. Media die echte aandacht weten op te eisen hebben een wezenlijke voorsprong op hun concurrentie. De Persgroep voert al jarenlang onderzoek naar wat aandacht is en hoe het precies werkt. Met een gezonde commerciële blik legt Willem-Albert Bol, creative director bij de Persgroep Nederland, dit onderwerp bloot, want aandacht is misschien wel het meest onderscheidende wat onze mediamerken te bieden hebben.

Rendez-Vous Willem-Albert Bol

 

Campus ontmoet Theo Compernolle

Theo Compernolle is auteur van het boek ‘Ontketen je brein’. In een tijd waarin een oneindige stroom nieuws op ons afkomt en we alles moeten volgen, stelt hij dat je om het beste uit je brein te halen, scherpe keuzes moet maken. Want het belangrijkste instrument voor een journalist is het brein, maar we weten eigenlijk niets over de gebruiksaanwijzing ervan.

Theo Compernolle

 

Campus ontmoet Nils Hanson (SVT)

De Zweedse TV-journalist Nils Hanson ontwikkelde zijn eigen methodes om onderzoeksverhalen op te bouwen en ervoor te zorgen dat alle hiaten en vraagtekens voor publicatie worden weggewerkt. In deze sessie hoor je welke methodes hij door de jaren heeft ontwikkeld.

Nils Hanson

 

Campus ontmoet Christina Cerqueira (AJ+)

AJ+ heeft naar eigen zeggen dé formule gevonden om verhalen over verandering in de wereld te krijgen tot bij wat zij ‘the connected generation’ noemen. Christina Cerqueira, senior producer en journalist, geeft inzicht in hun visie op online nieuws en de workflow van hun videoredactie.

ajplusbutton

 

Campus ontmoet Frédérik Ruys

Interactieve datavisualisaties bieden nieuwe mogelijkheden om verhalen te vertellen. Frédérik Ruys toont in een wervelende presentatie de verschillende mogelijkheden en valkuilen aan de hand van zijn ervaringen.

Frédérik Ruys

 

Campus ontmoet Jacek Utko

Jacek Utko doet niets liever dan ideeën verzinnen die storytelling op digitale platformen verder brengt. In deze sessie laat hij een reeks voorbeelden zien van online media die hij heeft vorm gegeven, hij gaat in op welke ideeën je het best kunt gebruiken voor welk kanaal, welke tools voorhanden zijn, en concreet, wat je als journalist zelf kunt doen om al vooraf een idee uit te denken voor online.

Jacek Utko

 

© 2018 Campus De Persgroep